12 juliol 2018
MENJAR “SA” NO HA DE SER AVORRIT: Preparant-nos per l’estiu Des de l’equip de ENDOCS et volem donar totes les facilitats per seguir una dieta equilibrada, baixa en calories i que a la vegada puguis gaudir del plaer de menjar.
Ingredients (per a 4 persones): ½ kg de síndria, ½ kg de tomàquets madurs, 40g de pebrot verd, 35g de ceba, 1 dent d’all petit, 1 cullerada sopera d’oli d’oliva, vinagre i sal al gust.
Mètode: Rentar els tomàquets i el pebrot. Tallar el tomàquet, l’all, la ceba i el pebrot. Batre fins que quedi tot ben homogeni i fi. Si es vol, es pot passar en aquest moment la mescla per el colador. Agafar la síndria i treure la pell i les llavors, tallar a trossos i afegir a la mescla anterior. Afegir la sal, l’oli d’oliva i el vinagre i batre altre cop fins que quedi tot ben fi. Deixar refredar un mínim de 2 hores a la nevera i abans de servir, tornar a barrejar.
Beneficis nutricionals:
Ingredients (per a 4 persones): ½ kg de salmó en filet o rodanxes, 1 tomàquet, ½ alvocat, 30g de ceba, 1 cullerada salsa de soja, suc de mitja llimona, oli d’oliva i sal; 120 g de cuscús cru (30 g per persona)
Mètode: Retirem bé la pell i les espines del salmó, tallem a dauets petits (al gust, recomanem màxim 0,5 cm de costat) i ho deixem preparat en un bol. Tallem el tomàquet i l’alvocat en dauets de la mateixa mida que el salmó i ho incorporem al bol. Tallem la ceba més petita que la resta d’ingredients.
Inflar el cuscús: ficar en un bol el cuscús cru, agafar el mateix volum d’aigua que de cuscús, afegir oli i sal a aquesta aigua, escalfar-la al microones i tirar-la per sobre el cuscús. Deixar reposar 10-15 minuts fins que s’infli i posar-lo al bol amb la resta d’ingredients.
Afegir a tota la mescla: la salsa de soja, el suc de llimona, oli i sal al gust; remoure i deixar reposar a la nevera 30 minuts.
Emplatar utilitzant una anella i decorar amb unes fulles d’enciam.
Beneficis nutricionals:
Ingredients (per a 4 gelats): 2 iogurts naturals sense sucre (si es vol es pot afegir unes gotes de edulcorant natural stevia), 150 g cireres, 1 culleradeta de suc de llimona
Mètode: rentar les cireres, treure l’os i triturar-les fins aconseguir una textura més o menys fina (si ho desitja, es poden pelar). Posar en un bol els dos iogurts i batre fins que quedi una textura cremosa. Afegir les cireres triturades i mesclar per a què quedi tot ben barrejat. Abocar el contingut en els motlles per a gelat i ficar al congelador un mínim de 5 hores.
*Com a motlle pot utilitzar el recipient d’un iogurt buit i com a pal del gelat, una cullereta de plàstic.
Beneficis nutricionals:
Autor:
Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic
Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad
Les persones que realitzen entrenaments freqüents o d'alta intensitat, és possible, que en un moment determinat, puguin lesionar-se i això afectar la seva carrera professional o a l'rendiment esportiu.
Continuar llegintUn estudi mostra que el fong Ganoderma lucidum, utilitzat en la medicina tradicional xinesa per les seves propietats antidiabètiques, té també propietats anti-obesitat que s’associen a la modulació que provoca en la microbiota intestinal.
Continuar llegint