25 de maig Dia Mundial de la Tiroide: t'oferim un control gratuït

categoría Tiroides

22 maig 2018El 25 de maig se celebra el dia Mundial de la tiroide per conscienciar sobre la importància del diagnòstic precoç dels trastorns tiroïdals. Estarem al vestíbul de l'Hospital de 11:30 a 13 per oferir-vos una valoració gratuïta

• Més de 200 milions de persones al món estan afectades per una alguna malaltia tiroïdal

• Les patologies més comuns són l'hipertiroïdisme, l'hipotiroïdisme, els nòduls i el càncer de tiroide

• El 25 de maig se celebra el Dia Mundial de la Tiroide amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el diagnòstic precoç i la prevenció

 

El proper divendres 25 de maig us esperem. Amb motiu del Dia Mundial de la tiroide, hem organitzat una "consulta" gratuïta amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància de la detecció precoç de les malalties tiroïdals i els seus factors de risc.

Estarem de 11:30 a 13:00 en el vestíbul principal de l'Hospital (C / Sabino Arana 5-19, Barcelona). T'ajudarem a calcular la teva risc de patir una malaltia tiroïdal.

La tiroide és una glàndula que es troba situada a la part baixa i central del coll. La seva funció és la de produir i alliberar les hormones tiroïdals que estan involucrades en el creixement, en el manteniment de la major part de les funcions corporals i en la regulació del metabolisme. És una glàndula vital- sense ella ens moriríem.

Diferents malalties poden afectar la seva funció o la seva morfologia. Les més freqüents són l'hipotiroïdisme, l'hipertiroïdisme, la tiroïditis postpart i els nòduls tiroides que inclouen el càncer de tiroide.

• L'hipotiroïdisme és una deficiència en la producció d'hormones tiroïdals i dóna lloc a un alentiment de l'organisme. Es diagnostica amb més freqüència en dones de 30 a 60 anys. És molt important diagnosticar-perquè pot confondre amb una depressió. També és causa d'infertilitat corregible.

• L'hipertiroïdisme és conseqüència de l'excés de producció d'hormones tiroïdals. El diagnòstic sol ser més en dones però també en homes entre els 20 a 30 anys, però pot presentar-se a qualsevol edat. El cos s'accelera, pot donar ansietat i pèrdua de pes.

• La tiroïditis postpart consisteix en una inflamació indolora de la tiroide després del part, que pot confondre amb una depressió postpart.

• Els nòduls tiroïdals són tumoracions que apareixen a la tiroide. Poden ser benignes (no cancerosos) o malignes (cancerosos).

La malaltia de la tiroide és més comú del que penses i la majoria dels afectats ni tan sols saben que la tenen. Si la malaltia de la tiroide no es diagnostica, pot conduir a problemes més greus, com malalties cardiovasculars, osteoporosi i infertilitat, fins i tot pot confondre amb un quadre psiquiàtric. Les patologies que afecten la tiroide acostumen a ser malalties cròniques. Els nòduls poden necessitar cirurgia. El tractament mèdic apropiat en cada cas, ajuda a controlar els símptomes i els resultats són en la gran majoria dels casos molt satisfactoris.

Per saber-ne més: http://endocrino.cat/es/tiroides.cfm/ID/4576/ESP/tiroides-es-funcion-tiene-.htm

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Si tinc malaltia tiroidea autoimmune, he de deixar el gluten?

25 de maig Dia Mundial de la Tiroide: t'oferim un control gratuït

Segueix en marxa el nostre estudi científic sobre còm impacta el consum de gluten en la malaltia tiroïdal autoimmune

Continuar llegint

El tiroides a la gestació

25 de maig Dia Mundial de la Tiroide: t'oferim un control gratuït

Hem anat al congrés portuguès d'obstetrícia a fer una xerrada, et revisem els aspectes més importants

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +