El tractament consisteix en substituir l’hormona tiroïdal que l’organisme necessita.
La millora s'observa a les dues setmanes d'iniciar el tractament, encara que en algun cas es pot trigar més temps en corregir tots els símptomes associats al dèficit hormonal. La majoria de pacients necessiten prendre hormona tiroidea durant tota la vida, per la qual cosa cal seguir les indicacions del metge i mantenir els controls adequats per a l'ajust de la medicació.
El tractament habitual és la Levotiroxina sòdica (T4). Hi ha dos principals marques al mercat i des de fa menys temps, hi ha genèrics. És important no canviar de marca per possibles diferències en la composició.
S'ha debatut molt sobre la conveniència o no de tractar amb un combinat d'hormones T4 i T3. En conclusió, no hi ha evidència científica que el tractament combinat sigui millor, però en algun cas individual, de vegades val la pena fer la prova.
Tenim àmplia experiència en el tema. la Dra Sesmilo va realitzar un assaig clínic comparant el tractament combinat amb el tractament només amb T4. Tot i que no va poder trobar diferències significatives, alguns pacients clarament van mostrar preferència pel tractament combinat.
S'han descrit alguns polimorfismes de desyodases que estarien en relació a una possible millor resposta al tractament combinat
Hem estat a la reunió d'experts de tiroides de la SEEN a Madrid
El servei d'Endocrinologia de Dexeus, www.endocrino.cat, dirigeix la Unitat d'Obesitat del nostre Hospital des de fa més de 10 anys. Som els especialistes en diabetis, diabetis gestacional, obesitat i nutrició en general.
Hem anat al congrés portuguès d'obstetrícia a fer una xerrada, et revisem els aspectes més importants