Tiroides. Què és, quina funció té?

Tiroides. Què és, quina funció té?
La tiroides és una glàndula que es troba situada en la part central del coll i té forma de papallona.

La seva funció és la de produir i alliberar les hormones tiroïdals, T4 o tiroxina i T3 o triyodetironina que estan involucrades en el creixement, en el manteniment de la major part de les funcions corporals i en la regulació del metabolisme. La producció d’hormones tiroïdals està controlada per una altra hormona anomenada TSH (Hormona estimulant de la tiroides) que es sintetitza a la glàndula hipofisiària del cervell. La TSH estimula la producció de T4 i T3 i varia de forma exponencial davant de petits canvis de T4 i de T3. És per això que la TSH és un molt bon indicador de les alteracions en la producció de les hormones tiroïdals.

Les malalties tiroïdals són entre cinc i vuit vegades més freqüents en dones que en homes i la possibilitat de presentar una disfunció augmenta amb l'edat.


Vols fer-nos una consulta Tiroides General?

També et pot interessar


TIROIDES

Tiroides. Què és, quina funció té?

Reunió anual científica en patologia tiroidea

Hem estat a la reunió d'experts de tiroides de la SEEN a Madrid

Tiroides. Què és, quina funció té?

Unitat de Nutrició, Diabetis i Obesitat d'Hospital Universitari Dexeus

El servei d'Endocrinologia de Dexeus, www.endocrino.cat, dirigeix la Unitat d'Obesitat del nostre Hospital des de fa més de 10 anys. Som els especialistes en diabetis, diabetis gestacional, obesitat i nutrició en general.

Tiroides. Què és, quina funció té?

El tiroides a la gestació

Hem anat al congrés portuguès d'obstetrícia a fer una xerrada, et revisem els aspectes més importants


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +