Es tracta d’una exploració complementària que ens permet conèixer com està repartit el pes i a demés ens calcula el metabolisme basal, és a dir les calories que cremem en repòs.
Ens mesura la quantitat de greix, de massa magra i d’aigua del pacient. És molt més fiable que el pes o el IMC perquè ens permet conèixer si existeix excés de greix i la magnitud d’aquest i també si hi ha retenció de líquids, per poder actuar en conseqüència. És especialment important en homes musculats on l’IMC no és gaire fiable i també és mot interessant de realitzar mentre fem dieta perquè així sabem si perdem greix o aigua i si mantenim massa muscular.
L'EMEA (Agència Europea del Medicament), ha aprovat dos nous fàrmacs per al tractament de l'obesitat: Mysimba® i Saxenda®.La EMEA (Agencia Europea del Medicamento), ha aprobado dos nuevos fármacos para el tratamiento de la obesidad: Mysimba® y Saxenda®.
Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.
El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània