ABANS de la intervenció el pacient es visita amb els especialistes per tal que aquests realitzin una valoració completa i li recomanin iniciar un dieta abans de la intervenció, per minimitzar els riscos quirúrgics.
DESPRÉS de la intervenció es realitza un seguiment complet amb els Endocrinòlegs i les Dietistes-Nutricionistes del Servei.
S’avalua periòdicament l’estat nutricional mitjançant antropometria (pes, IMC, perímetres corporals i anàlisi de la composició corporal mitjançant impedància). S’adapta l’alimentació a la nova situació, que anirà progressant de textures líquides en volums molt petits fins a textures sòlides en volums normals.
Els endocrinòlegs controlen les constants bioquímiques i pauten la suplementació (vitamines, minerals i proteïnes) necessària per aconseguir un estat òptim en el pacient.
L’objectiu final (o a llarg plaç) del Servei d’Endocrinologia i Nutrició és que, mitjançant un programa d’educació alimentaria, el pacient aprengui uns hàbits de vida saludables per tota la vida (alimentació saludable, variada i equilibrada juntament amb la pràctica regular d’ exercici físic i una vida activa) per mantenir un pes correcte i un estat de salut òptim.
L'EMEA (Agència Europea del Medicament), ha aprovat dos nous fàrmacs per al tractament de l'obesitat: Mysimba® i Saxenda®.La EMEA (Agencia Europea del Medicamento), ha aprobado dos nuevos fármacos para el tratamiento de la obesidad: Mysimba® y Saxenda®.
Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.
El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània