Quina és la causa de l’ovari poliquístic?

Quina és la causa de l’ovari poliquístic?
No es coneix la causa primera però sempre hi ha un desequilibri hormonal que resulta en un augment de la producció d'andrògens per part dels ovaris i una producció alterada de les hormones hipofisàries.

La forma en la qual la insulina actua en diferents teixits del nostre cos també s'ha implicat en la causa. Com a resultat de tot, també hi ha un excés d’estrògens i si no es tracta, podem patir conseqüències de tenir massa estrògens. No se sap doncs, on comença realment l’alteració però implica diferents vies hormonals i del metabolisme; és possible que en diferents pacients predomini una alteració o una altra i és important tipificar cada cas de cara al tractament. És un trastorn amb un espectre molt ampli: des de molt lleu fins a molt aparent. Tanmateix s’associa a un augment del greix abdominal, ja sigui de forma relativa (en un pacient amb normopès) o en el context d’obesitat. En aquests darrers casos, el teixit gras, juga un paper molt important.


Vols fer-nos una consulta Síndrome de l’Ovari Poliquístic?

També et pot interessar


Quina és la causa de l’ovari poliquístic?

Els emulsionants afecten la microbiota intestinal propiciant malalties com la colitis ulcerosa i la síndrome metabòlica

Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +