El tipus de greix (insaturat, saturat, parcialment hidrogenat) i el colesterol que contenen els aliments, afecta els nivells de colesterol en sang.
Els greixos insaturats ajuden a regular el nivell de colesterol i es troben principalment en aliments d'origen vegetal, sobretot en els olis d'oliva o de llavors i els fruits secs, i en el peix.
Els greixos saturats provoquen augment del colesterol en sang i es troben en aliments d'origen animal (làctics sencers, mantega, carns, embotits). També es troben en olis vegetals com els de coco i palma, i és important saber-ho perquè aquests olis solen utilitzar-se en l'elaboració de molts productes comercials (patates xips, brioixeria, precuinats, etc.).
Els greixos vegetals parcialment hidrogenats s'obtenen mitjançant el processament dels olis vegetals. Es troben en productes com la margarina, en algunes galetes i productes precuinats i són especialment perjudicials per al sistema vascular.
Una nova família de fàrmacs diferent a les clàssiques estatines, demostren un potent efecte reductor del colesterol sense aparents efectes adversos associats.
El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània
Et costa consumir les 5 racions de fruites i verdures que recomanen? Amb els sucs verds o Smoothies de verdures i fruites pots aconseguir-ho