Incidentaloma Suprarenal


És freqüent trobar nòduls a la glàndula suprarenal en exploracions realitzades per altres motius

1. Què és?

Anomenem incidentaloma adrenal a qualsevol massa o nòdul suprarenal que es detecta en estudis d'imatge que no s'han realitzat per sospita d'una malaltia suprarenal.

És un motiu de consulta cada vegada més freqüent, ja que cada vegada més es disposa de millors tècniques disgnósticas i es realitzen més exploracions.

 

2. Per què és important que sigui valorat per un endocrinòleg?

D'una banda, per determinar el grau de benignitat i malignitat segons la grandària i característiques radiològiques. La tècnica diagnòstica d'elecció és un TAC o una Ressonància magnètica abdominal. La majoria de lesions són benignes, però de vegades poden produir un excés d'hormones i aquest excés provoca diferents patologies: feocromocitoma quan es fabriquen en excés catecolamines, Cushing quan hi ha un excés de cortisol, excés de producció d'andrògens o hiperaldosteronisme quan l'excés és d'aldosterona. Aquestes malalties poden presentar-se com una hipertensió mal controlada, augment del greix a la cara i abdomen (fascio-troncular), estries, taquicàrdia, palpitacions, canvis en la veu, en el borrissol o en els genitals i augment de pes entre d'altres

Per a la seva valoració, l'endocrinòleg realitzarà una sèrie de preguntes clíniques, una exploració física i sol·licitarà una sèrie de proves per a valorar qualsevol alteració hormonal (analítica de sang, recollida d'una mostra d'orina de 24 hores ...)

3. Què passa si es detecta alguna alteració?

El seu endocrí realitzarà una valoració global i li proposarà el millor tractament individualitzat, podent ser mèdic o quirúrgic.

Segons sigui la valoració, pot requerir controls de manera periòdica.


Vols fer-nos una consulta Suprarenal?

També et pot interessar


Incidentaloma Suprarenal

La Carxofa. Aliments de temporada

Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.

Incidentaloma Suprarenal

L'humus

El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut

Incidentaloma Suprarenal

El consum d'espècies picants genera beneficis per a la salut

Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +