Algunes persones presenten baix pes constitucional o a causa d’alguna patologia o tractament.
De vegades, els pacients acudeixen a consulta per augmentar de pes.
Ens hem de centrar a augmentar la ingesta calòrica d'aquests pacients. Per això uns consells són:
- Augmentar la ingesta de proteïnes de qualitat
- Augmentar la ingesta de greix saludables: Oli d'oliva verge extra, fruita seca, llavors, alvocat, peix blau...
- Augmentar la ingesta de carbohidrats: Potenciar a cada menjar els carbohidrats com a plat principal. fonts de carbohidrats serien: arròs, pasta, patata, llegums, quinoa, pa... potenciar aquells integrals o de baix índex glucèmic.
- No abusar d'aliments processats com pastisseria, galetes, dolços o aliments processats ja que augmentarien la ingesta calòrica però empitjorarien la salut del pacient.
És important estudiar a cada cas (juntament amb l'endocrinoleg), quina situació clínica pot estar associada amb el baix pes, per garantir un bon estat de salut global. Hem de descartar estats carencials i problemes hormonals que se'n derivin, per exemple l'amenorrea (manca de cicle menstrual).
Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.
El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut
Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.