La diabetis gestacional (DG) és una alteració en el metabolisme de la glucosa que es produeix durant l’embaràs, habitualment en la segona meitat.
Es caracteritza per una mala utilització dels hidrats de carboni (sucres) de la dieta.
Es dona en un 10% de dones embarassades. És més freqüent es dones amb edat >30 anys, antecedents familiars de diabetis, obesitat o antecedents de diabetis en anteriros embarassos.
A ENDOCS et podem donar una atenció especiaitzada en aquesta patologia.
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.