Menjar mentre es camina afavoreix el sobrepès

categoría Nutrició Obesitat

13 juny 2016Un estudi publicat a la revista Journal of Health Psychology, conclou que menjar mentre es camina afavoreix una sobreingesta en els menjars posteriors, afavorint el sobrepès.

Sempre advertim als pacients de la importància de ser conscient de l'acte que estem realitzant quan mengem. Està demostrat que menjar mentre es veu la televisió afavoreix la sobreingesta i per tant pot conduir a problemes de sobrepès i complicacions associades a aquest (hipertensió, xifres de colesterol elevades, diabetis ...).

Un recent estudi publicat a la revista Journal of Health Psychology que ha estat realitzat per la Universitat de Surrey al Regne Unit ha avaluat la conducta de 60 dones després de menjar una barreta de cereals en diferents situacions: veient 5 minuts una sèrie a la televisió, parlant amb un amic o caminant per un passadís. Després les dones havien d’omplir un qüestionari i fer una prova de sabor de diferents refrigeris (xocolata, palets de pastanaga, xips ...).

Els resultats van mostrar que les dones del grup que havien menjat mentre caminaven tenien un consum de calories superior les hores posteriors - específicament de xocolata, 5 vegades més que els altres dos grups. Els investigadors atribueixen aquest fet a que probablement caminar mentre es menja distreu més que mirar la televisió o menjar xerrant de manera que no som tan conscients de la ingesta que estem realitzant. Una altra possible explicació que troben és que les dones podrien justificar una sobreingesta posterior com a recompensa al fet d'haver caminat.

Des de ENDOCS recomanem gaudir dels àpats i per a això cal dedicar-li uns minuts: evitar menjar davant de l'ordinador, del televisor, etc. Parar-se uns minuts i centrar-se en el que es fa per percebre els senyals de sacietat, si pot ser envoltats de familiars o amics perquè es converteixi una estona de gaudi per a tots.

 

Autor:


Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

NUTRISCORE

Menjar mentre es camina afavoreix el sobrepès

El nou semàfor d’etiquetatge nutricional que s’implantarà progressivament durant l’any 2019

Continuar llegint

Neurotensina: Un nou marcador per predir el risc d'Obesitat futura

Menjar mentre es camina afavoreix el sobrepès

Noves dades publicades a la revista Nature indiquen que la neurotensina podria servir per combatre l'obesitat futura.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +