19 octubre 2015
El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània
S’anomena Síndrome Metabòlica l’associació d’ un conjunt de patologies relacionades amb el sobrepès que predisposen a major risc de patir malaltia cardiovascular i diabetis:
A l'Agost de 2015 es va publicar a la revista The Journal of Nutrition un article que relaciona els productes làctics i el risc de desenvolupar síndrome metabòlica. Aquest article forma part de l'estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) el qual examina l’impacte de la dieta mediterrània en la prevenció de malalties cardiovasculars.
L’estudi va comparar individus amb una ingesta elevada de làctics descremats respecte d’altres que presenten baixa ingesta.
A l'inici de l'estudi la població no estava diagnosticada de síndrome metabòlica i al final de l'estudi, gairebé el 50% dels participants van desenvolupar aquesta condició.
El resultats mostren que el consum de làctics baixos en greix ofereix protecció del 22-28% sobre la incidència de síndrome metabòlica. Destacar que analitzant per separat el formatge apareix un augment del risc d’un 31% i ressaltar que en el cas dels iogurts, tant els desnatats com els sencers s’han associat amb menor risc de síndrome metabòlica. En analitzar el consum elevat de làctics totals sencers no es va demostrar cap efecte ni cap increment en el risc de patir síndrome metabòlica
Autor:
Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic
Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport
El dia 4 de febrer se celebra el dia mundial contra el càncer. Coincidint amb aquesta data, volem recordar la importància de l'alimentació i volem aclarir la relació dels lactis amb la mateixa.
Continuar llegintPer la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.
Continuar llegint