Qui demonitza els làctics?

categoría Colesterol Nutrició Obesitat

19 octubre 2015



El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània

S’anomena Síndrome Metabòlica l’associació d’ un conjunt de patologies relacionades amb el sobrepès que predisposen a major risc de patir malaltia cardiovascular i diabetis:

  • Hipertensió Arterial
  • Glucosa basal alterada
  • Hipertrigliceridèmia
  • Nivells baixos de colesterol HDL (o bo)
  • Perímetre abdominal > 102cm en homes i de >98cm en dones

A l'Agost de 2015 es va publicar a la revista The Journal of Nutrition un article que relaciona els productes làctics i el risc de desenvolupar síndrome metabòlica. Aquest article forma part de l'estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) el qual examina l’impacte de la  dieta mediterrània en la prevenció de malalties cardiovasculars.

L’estudi va comparar individus amb una ingesta elevada de làctics descremats respecte d’altres que presenten baixa ingesta.

A l'inici de l'estudi la població no estava diagnosticada de síndrome metabòlica i al final de l'estudi, gairebé el 50% dels participants van desenvolupar aquesta condició.

El resultats mostren que el consum de làctics baixos en greix ofereix protecció del 22-28% sobre la incidència de síndrome metabòlica. Destacar que analitzant per separat el formatge apareix un augment del risc d’un 31%  i  ressaltar que en el cas dels iogurts, tant els desnatats com els sencers s’han associat  amb menor risc de síndrome metabòlica.  En analitzar el consum elevat de làctics totals sencers no es va demostrar cap efecte ni cap increment en el risc de patir síndrome metabòlica

Autor:


Cap de Servei @doctorsesmilo Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Especialista en endocrinologia de la gestació


Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Aliments vegetals i colors

Qui demonitza els làctics?

Assegurar la ingesta de 2 racions de verdures i 3 de fruita al dia és vital per al nostre organisme, però també cal aportar varietat de color a la nostra dieta

Continuar llegint

Vull perdre pes y evitar les malalties cardiovasculars Què és més efectiu: Dieta baixa en greixos o en carbohidrats?

Qui demonitza els làctics?

El nombre de nord-americans amb sobrepès i obesitat va augmentar un 66,1% de 1971 a 2.011, el consum de greix es va reduir un 33,6% de 1965 a 2011 i el consum d'hidrats de Carboni va augmentar un 50% durant el mateix període, segons una revisió estadística del consum en els EUA. Al nostre país, la xifra de sobrepès + obesitat supera el 60% segons estudis poblacionals

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +