Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

categoría Diabetis Nutrició

15 maig 2015



Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

El consum de quatre ous setmanals podria reduir el risc de Diabetis tipus 2 en més d’1/3.

El consum d'ous ha estat associat amb menys risc de malalties com la Diabetis de tipus 2 degut que els ous contenen nutrients que podrien afectar el metabolisme de la glucosa.

El consum d'ous ha estat associat amb menys risc de malalties com la Diabetis de tipus 2. Una investigació, dirigida per la Universitat de l'est de Finlàndia, va trobar que les persones que consumien quatre ous per setmana tenien un risc 37% menor que aquelles que només consumien un ou per setmana. Això és degut a que els ous contenen nutrients que podrien afectar el metabolisme de la glucosa. No obstant, el consum de més de quatre ous per setmana no es va relacionar amb un benefici addicional.

Una altra Investigació de la Universitat de Lund (Suècia) ha trobat que el consum de productes lactis rics en greix redueixen el risc de patir Diabetis tipus 2. Les persones que consumien productes lactis alts en greix tenien risc 23% menor de desenvolupar la malaltia.

En aquest estudi, l'augment d'àcid margàric, un àcid gras de la llet, es va associar amb una reducció d'episodis cardiovasculars del 23%, el que suggereix un possible efecte cardioprotector del greix lacti. Dos metanàlisis recents detecten una relació inversa entre el consum de qualsevol tipus de productes laltis i el risc de diabetis tipus 2, sobretot en el cas del formatge i el iogurt. Un altre metanàlisi sobre lactis i diabetis trobà un efecte protector per als lactis baixos en greix i el iogurt, i un efecte neutre per a la llet sencera i els lactis rics en greix.. 

Com sempre, aconsellem la prudència i es sentit comú a l’hora de menjar: menjar de tot, poques quantitats, productes mediterranis i de tota la vida com la llet, els ous i sobretot el yogur i el formatge, això sí, en poca quantitat o ens engreixarem.

 

Autor:


Nutricionista i educadora en diabetis


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

SUC PREMSAT EN FRED: La nova "moda" per consumir fruites i verdures

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Després de la moda dels sucs "Detox" o Sucs verds, recentment ha aparegut al mercat una nova gamma de sucs caracteritzats per elaborar-se amb la tècnica de premsat en fred, també anomenats cold pressing.

Continuar llegint

Dia nacional del Celiac

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

El 27 de Maig és el Dia Nacional del Celíac. La malaltia celíaca és una intolerància permanent al gluten en la qual l'únic tractament és el seguiment d'una dieta sense gluten.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +