05 març 2015
Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.
La carxofa és la inflorescència immadura de color verd o morat d’ aproximadament uns 10-12cm de la planta que rep el mateix nom. El sabor és aspre i una mica amarg. Es consumeix en estat immadur cuita, rostida, fregida o fins i tot crua. Es poden consumir en amanides, guisades o saltejades amb pèsols i pernil, etc. També s'elaboren conserves amb elles, que poden ser al natural, en oli o en vinagre. També s'adapta molt bé a la congelació, conservant les seves propietats organolèptiques. Es presenta congelada de diverses formes: fons de carxofa, làmines, trossos i cors.
COMPOSICIÓ NUTRICIONAL
|
Per 100g |
Cor de carxofa (50g) |
Valor energètic |
22,44 Kcal |
11,22Kcal |
Proteïnes |
2,9g |
1,45g |
Lípids |
0,2g |
0,1g |
Hidrats de Carboni |
2,26g |
1,13g |
Fibra |
9,4g |
4,7g |
Potassi |
300mg |
150mg |
INDICACIONS/CONTRAINDICAIONS
8 carxofes, 200g de pernil serrà, 1 fulla de roure, 1 escarola, 1 enciam vermell, oli d’oliva, sal, pebre, mostassa clàssica (en gra).
Per a fer la vinagreta: Barrejar en un got 3 cullerades soperes d’oli, 2 cullerades soperes de vinagre balsàmic i una cullerada de postra de mostassa clàssica, mesclem fins a emulsionar.
Ficar en un bol els diferents tipus d’enciam i el pernil, afegir la vinagreta i barrejar fins que s’homogeneïtzi. Per últim, saltejar les carxofes amb sal, pebre i oli d’oliva. Emplatar juntament amb els enciams i el pernil.
8 carxofes, 280g de pernil serrà a dauets, oli d’oliva, pebre i sal.
8 carxofes tendres, 2 llimones, sal, 50g farina, oli, 2 alls, julivert trinxat, 60g cloïsses vives.
Autor:
05 març 2015 por CSENDO Endocrinologia i Nutrició
Noves observacions situen els pacients amb obesitat com aquells qui han patit la COVID19 amb més gravetat. Els resultats posen de manifest que els pacients més joves ingressats eren els que tenien un IMC més elevat.
Continuar llegintL’extracte de la Garcinia Cambogia (àcid hidroxicítric) té un paper prometedor com a coadjuvant de la dieta i l’exercici físic en la pèrdua ponderal en persones amb excés de pes, així com en la resistència esportiva.
Continuar llegint