Nous enfocaments en el tractament de la diabetis.

categoría Nutrició

21 juny 2022



Els esforços en la investigació per millorar el tractament dels pacients diabètics no deixen de sorprendre'ns. Molts dels avenços més innovadors en aquest camp es van presentar al XXXIII Congrés de la Societat Espanyola de Diabetis.

Alguns dels objectius que es pretenen aconseguir en el tractament de la diabetis són la reducció de complicacions futures a què s'associa el fet de tenir uns nivells alts de glucosa circulants en sang, aconseguir un millor control metabòlic i alentir la progressió de la malaltia .

En l'actualitat, s'estan fent assajos clínics amb insulines d'administració setmanal, hepatosselectives i amb insulines anomenades “intel·ligents” que són sensibles a la glucosa.

En aquest aspecte, l'administració setmanal d'insulina es planteja per la millora en l'adherència al tractament pel fet que es redueixen el nombre d'injeccions administrades, posicionant-se com a tractaments més flexibles, encara que avui dia poc accessibles a la majoria de situacions.

També s'estan estudiant en el tractament de la diabetis tipus 2, les associacions d'insulines amb altres fàrmacs com els anàlegs del receptor del pèptid 1 similar al glucagó que s'obren pas de manera sorprenent per al millor control de la glucèmia i la pèrdua de pes .

D'altra banda, hi ha els sistemes de nansa tancada coneguts com a “pàncrees artificial” que monitoritzen de forma constant els nivells de glucosa i permeten una infusió adequada d'insulina. Al Congrés es van destacar molts dels beneficis d'aquests sistemes com l'obtenció d'uns nivells millors d'hemoglobina glicosilada i menor freqüència d'hipoglucèmies.

L'ús de la tecnologia per a la creació d'aquests medicaments és imprescindible per controlar la diabetis mellitus. A més, també comptem amb la col·laboració de diferents societats científiques que possibiliten la creació del Primer Registre Nacional de Diabetis tipus 1 que permetrà estimar amb més precisió la incidència d'aquesta malaltia, la seva distribució a les diferents regions i permetrà fer comparacions amb altres països. Definitivament, els progressos en aquest àmbit són espectaculars i permet als pacients tenir un millor control de la seva malaltia alhora que els proporciona més flexibilitat.

Autor:


Dietista – Nutricionista Experta en Immunonutrició Especialitzada en intoleràncies alimentàries i vegetarianisme Responsable Unitat de Nútrició en la dona (SOP, fertilitat,...) embaràs i lactància.


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Batch cooking o cuinar per lots, com pot ajudar-te?

Nous enfocaments en el tractament de la diabetis.

El batch cooking és un anglicisme que significa literalment "cuinar per lots", el que comporta planificar el menú setmanal dedicant un o dos dies a preparar tots els àpats o la major part d'ells per després cuinar menys o gens la resta de dies.

Continuar llegint

LA DIETA VEGANA ALTERA LA MICROBIOTA INTESTINAL, MILLORA LA RESISTÈNCIA A LA INSULINA I AJUDA A LA REDUCCIÓ DE PES

Nous enfocaments en el tractament de la diabetis.

S’ha demostrat que una dieta vegana contribueix a la pèrdua de pes i a una reducció en el risc de patir diabetis tipus 2. A més, millora la nostra flora intestinal.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +