Avui és el dia Mundial del cor. Ens sumem a la concienciació per cuidar-lo i cuidar-te.

categoría Colesterol Diabetis Nutrició Obesitat

29 setembre 2018



De cor només en tenim un, i les malalties cardiovascular segueixen al top en les causes de mortalitat als països desenvolupats.

Quan et poses a les nostres mans per a tractar la teva diabetis, el teu colesterol, els teus triglicèrids o la teva obesitat, un dels nostres objectius principals és el de reduïr el teu risc cardiovascular.

Ja us ho dic, especialment a aquells que teniu els triglicèrids alts o sucre: “et toca cuidar-te més que el teu veí”, sense dieta, mai va bé, i no et comparis. I amb alegría. Quan et demano que no prenguis vi a cada àpat, no t’estic prohibint el vi a la vida, et demano que te’l deixis per ocasions especials, o pel cap de setmana i millor poc i només en un àpat.  I veuràs que l’assaboriràs molt més. Sempre us poso el símil de portar el peu una mica apretant el fre, si no, el reforç positiu dels menjars tan bons que ens envolten, ens fan tenir pitjor salut.

I com no, una mica d’activitat: compta els passos que fas, intenta fer-ne més, gaudeix movent-te o fent alguna activitat i el teu cor t’ho agrairà. I sobretot, tingues bon cor, que no te’n penediràs.

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

EL DEJÚ INTERMITENT. Val la pena?

Avui és el dia Mundial del cor. Ens sumem a la concienciació per cuidar-lo i cuidar-te.

En els últims temps, ha sorgit una nova estratègia per aconseguir la pèrdua de pes i altres canvis metabòlics; el dejú intermitent. Cada vegada són més els estudis publicats sobre els beneficis de restringir totalment la ingesta energètica durant hores o dies, alternats amb una alimentació convencional. És imprescindible comptar amb el suport d'un equip especialitzat, el dejú ha de ser conduït per professionals i controlat en tot moment.

Continuar llegint

Què de bo i dolent hi ha en la mel?

Avui és el dia Mundial del cor. Ens sumem a la concienciació per cuidar-lo i cuidar-te.

Quan sentim parlar de mel, segurament, el primer que ens ve al cap és un gran pot de vidre, també podem pensar en les abelles i a continuació ho associem amb el refredat, en la tos o en una culleradeta per endolcir quelcom. En els darrers temps, també seria d’esperar que ho relacionem amb sucres lliures, amb pics de glucosa en sang i amb alguna que altra crítica qüestionant-ne els beneficis. És aleshores quan el cap ja s’ha fet un embolic. Què de bo i de dolent hi ha en la mel?

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +